Antologie de texte literare pentru ciclul primar

Editura: Aramis

 

ISBN: 978-606-706-6012-2

 

Pret: 27.99 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Antologie de texte literare pentru ciclul primar

Email Telefon

Antologie de texte literare pentru ciclul primar

Au trecut deja câțiva ani de când școala începe la 6 ani. Copiii intră în clasa pregătitoare si, la nivel teoretic cel puțin, ar trebui sa învețe recunoașterea literelor alfabetului si desenarea acestora.
Locul ABECEDARULUI a fost luat de disciplina Comunicare în limba română. Acest aspect ar presupune ca, pe parcursul primilor trei ani de școală, până la finele clasei a II-a, copiii să audieze/să citească doar povești scrise pe înțelesul lor, iar limbajul folosit sa fie unul funcțional.
Nu negam frumusețea basmelor clasice, nici a poeziilor secolelor trecute, dar cu acestea, cu siguranța, copiii se pot delecta după ce trec în clasa a III-a.
 
Antologia noastră ține cont de toate aceste realități, astfel încât:
 
• Selecția textelor propuse pentru clasele mici s-a făcut cu multă grijă, alegând doar poezii, povestiri și povești a căror înțelegere nu presupune căutarea cuvintelor în dicționare de arhaisme;
 
• Domină textele din literatura contemporană, iar textele clasicilor sunt repovestite în cel mai fermecător stil;
 
• Exista o secțiune distinctă care cuprinde texte nonliterare, iar selecția acestora ține cont de prevederile programelor de la Matematică și explorarea mediului sau Științe ale naturii.
 
• In clasele a III-a și a IV-a, elevii studiază Limba și literatura română, capacitățile lor cognitive cresc și am considerat firesc ca inclusiv textele clasice selectate să fie reproduse integral.
 
• Pentru că ne dorim să-i împrietenim pe elevi cu marea literatură, am apelat la repovestiri ale unor opere consacrate (Bătrânul și marea; Gulliver; Chemarea străbunilor; Micul prinț; Oliver Twist; Războiul lumilor ș.a.), romane ale căror subiecte sunt potrivite, dar a căror întindere depășește răbdarea de care pot dispune copiii cu vârste sub 10 ani.
 
 
Format: 24 x 17 cm
Nr. pagini: 376

Varsta: 6-9 ani

 
Produse recomandate
Comanda acest produs
59.00 Lei
Comanda acest produs
Pret Vechi:45.00 Lei
40.00 Lei
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Noutati
Intrebari si raspunsuri. Istorie

 

Pret: 29.99 Lei

Newsletter

Dezabonare

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de Little Pages S.R.L., CIF: 32947518, Reg.Com: J40/3358/2014