Basme terapeutice pentru copii, adolescenti si parinti

Editura: Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania

 

ISBN: 978-606-8244-56-3

 

Pret: 33.00 Lei

Pret: 26.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Basme terapeutice pentru copii, adolescenti si parinti

Email Telefon

Basme terapeutice pentru copii, adolescenti si parinti

Autor: Sempronia Filipoi

 

Aceasta culegere de basme se inscrie intr-un sir tot mai cuprinzator de carti utile celor ce se ocupa de imbunatatirea vietii altora. Ea cuprinde un mozaic de basme originale, ale caror metafore "de dificultate medie" sunt inspirate fie din propria experienta clinica, fie sunt seminte de idei sau basme adaptate dupa Nancy Davis si Nossrat Peseschkian.


La fel ca mitul, parabola sau fabula, basmul largeste si lumineaza spatiul interior al ascultatorului. Il face sa alunece intr-un loc de unde lucrurile se vad altfel. Linearitatea gandirii logice, stresante este ocolita. Aceasta extindere desfiinteaza pozitia in care era blocat inițial pacientul, confruntat cu problema careia simtea ca nu-i face fata (de exemplu, teama, sentimentul de vinovație sau nesiguranța de sine). Basmul suspenda acea stare, actionand neexplicit prin intermediul metaforei, adica emotional. Face o deschidere spre ieșirea din impas. O transforma in posibilitate - ceea ce inseamna tot o schimbare de sens, pentru ca starea patogena este pusa intr-o noua lumina, este privita din alt unghi.


Basmul seamana mai curand cu o lectie indirecta, emotionala, de viata. Sparge tiparul vechi de comportament. Submineaza acea atitudine coroziva, nefericita, disperata, fata de problema aparent insurmontabila in care subiectul se simtea inchis, sufocat. Basmul vine cu un mesaj terapeutic care indulceste afectiv situatii normale, dar amare de viata (de exemplu, situații de teama, neliniște, tendința de a abandona, sentimentul de a fi epuizat, esecurile dezamagitoare, rivalitatea, desconsiderarea, dispretul, respingerea, o imagine de sine deficitara, o trauma, dorinta sa schimbam pe cineva al carui comportament ne deranjeaza s.a.m.d.). Mesajul terapeutic ii permite ascultatorului sa se identifice cu calitațile unui personaj mai eficient.

 
Din cuprins

Cuvantul autorului I. Cum sa intelegem basmul si metafora terapeutica II. Cum se foloseste basmul cu mesaj terapeutic III. Recomandari speciale pentru parinții care doresc sa foloseasca basmul cu mesaj terapeutic Basme terapeutice pentru copii, adolescenti si parinti


Format: 15 x 21 cm
Nr. pagini: 210
 
Produse recomandate
Comanda acest produs
Pret Vechi:25.00 Lei
18.00 Lei
Comanda acest produs
Pret Vechi:27.00 Lei
19.90 Lei
Comanda acest produs
Pret Vechi:19.00 Lei
16.00 Lei
Comanda acest produs
19.90 Lei
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Newsletter

Dezabonare

Noutati
Tilda Soricela - Cea mai de pret comoara

 

Pret: 32.00 Lei

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de Little Pages S.R.L., CIF: 32947518, Reg.Com: J40/3358/2014