Carti nepereche – Te iubesc, orice culoare ai avea!

“Te iubesc, orice culoare ai avea!” este o poveste despre familie si dragoste neconditionata, despre gelozie, rivalitate intre frati si despre modul in care aceasta se transforma in dragoste si conectare. Mesajul cartii trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptarea diferentelor si acceptare de sine si conectare intre fiinte, prin iubire.

te iubesc orice culoare ai avea - coperta

Girafa Gigi locuieste in savana africana impreuna cu parintii sai. Pentru ca doarme foarte putin si toata ziua mananca frunze, Gigi se cam plicitiseste, asa ca isi doreste foarte mult o sora sau un frate cu care sa se joace, asa cum vede ca au alte animale din savana. Insa dupa aparitia surorii sale, Vivi, viața lui Gigi nu este chiar asa cum si-o imaginase.

Povestea prezinta aventurile, gandurile, emotiile, lacrimile, furia si nevoile girafei Gigi si este scrisa in limbajul comunicarii non-violente, cu empatie si respect fata de nevoile si emotiile personajelor din carte.

te iubesc orice culoare ai avea - interior 2

 

Poate va intereseaza si: DE CE, CE si CUM le citim copiilor cu voce tare?

 

Autoarea, Mihaela Coșescu, a copilarit cat a putut de mult, a cantat intr-un grup fantastic de copii, a ras si s-a bucurat. Pana a ajuns sa fie prinsa o perioadă intr-o lume prea serioasa a adultilor. Acolo a descoperit intelepciunea, munca, dar si orgolii, etichete, comparatii, competitie mai multa decat cooperare.
La un moment dat a fost aleasa de niste copii minunati sa le fie mama. Si cum copiii ei aveau multa pofta de joaca si de povesti, Mihaela a redevenit Mimi cea din copilarie si a inceput sa rada cu pofta, sa planga in hohote, sa observe lumea si viata din jurul ei, sa inventeze jocuri si povesti pentru minte si suflet.

 

Ilustratoarea, Ana Stinghe. are 13 ani, un frate mai mic si doi parinti care i-au oferit dragoste neconditionata, respect, empatie, joaca si i-au sprijinit drumul pe calea artei. Ii place să picteze elemente din natura si zane din lumile sale imaginare. Ana crede in puterea povestilor de a construi lumea, de a vindeca si de a transmite emotii. Pictandu-le pe Gigi, pe Vivi si pe parintii lor, Ana a trait rand pe rand emotiile fiecarui personaj, le-a auzit nevoile neimplinite si le-a trait fericirea de a fi impreuna si de a-si exprima dragostea unii fata de ceilalti. Ana e fericita ca, in prima sa carte ilustrata, are posibilitatea sa transmită un mesaj de iubire neconditionata copiilor, parintilor si bunicilor.

 

De aceeasi autoare: “Impreuna pana la capatul lumii”

Picture1

Sursa texte si imagini: crestemoameni.ro