Copiii cu o conditie fizica buna pot obtine rezultate scolare peste medie

Majoritatea veti inclina sa spuneti ca o dupa-amiaza petrecuta la biblioteca va creste performantele intelectuale ale copilului. Un studiu recent arata insa ca o repriza de joaca in parc, un meci de tenis sau cateva ture de piscina pot avea acelasi efect.

Picture1Creierul copiilor cu o conditie fizica buna poate raspunde mai repede stimulilor cum ar fi lectura, intelegerea explicatiilor primite la scoala sau exprimarea verbala decat cel al copiilor care nu acorda prea multa atentie exercitiilor fizice.

Picture2Conducatorul si autorul studiului, prof. Charles Hillman de la Universitatea din Illionois, a declarat: “Copiii cu o conditie fizica buna au o activitate cerebrala mai intensa in sensul ca au capacitatea sa aloce mai multe resurse ale creierului sarcinilor intelectuale care le sunt propuse.”

 

Cercetatorii au concluzionat ca studiul trebui continuat pentru a afla cauzele exacte ale acestor descoperiri.

 

Sursa: dailymail.co.uk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>