Idei de joaca – 2

Cu siguranta cele mai frumoase amintiri din copilarie sunt momentele petrecute in natura. Nu ar fi minunat sa se bucure si copiii tai de ele?

Picture1
Copiii de pana in 3-4 ani vor fi incantati sa descopere ce pot face cu o lupa: observati impreuna copacii, un musuroi de furnici, florile sau frunzele.

 

Pe copiii mai mari poti sa ii inveti sa faca un ierbar: adunati impreuna diferite frunze si flori, puneti-le intre foi de hartie si asezati-le la presat sub un teanc de carti. Dupa aceea, lipiti-le intr-un caiet, admirandu-le coloritul si texturile.

 

Puteti sa plantati seminte impreuna: puneti un strat subtire de pamant intr-o farfurie si presarati seminte de linte; peste cateva zile, acestea vor germina si vor incolti. Ingrijindu-le, copiii vor invata sa se ocupe de o fiinta vie, vor deveni responsabili si se vor bucura de rezultatele muncii proprii. Udand semintele zi de zi, vor observa de aproape mediul si  etapele lor de dezvoltare, vor vedea cum semintele devin mici plante; vor invata ca aceastea au nevoie de apa si de lumina ca sa creasca.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>