Noutati de primavara

montessori-4Pe rafturile librariei au sosit carti noi si interesante care sprijina pedagogia Montessori. Aceasta considera ca fiecare copil este un individ aparte si ca datoria noastra este sa il ajutam sa devina autonom, respectandu-i dorinta de a invata si de a “face singur” lucrurile.

Iata cateva dintre ele:

Seria „Caietul meu Montessori” include 4 caiete de lucru, cu ajutorul carora copilul va descoperi treptat sunetele, literele, formele geometrice si numerele si va face primii pasi in exersarea scrierii. De asemenea, va descoperi cu placere natura si mediul inconjurator.

 

Cartile de joc Montessori sunt destinate activitatilor desfasurate in perioada senzitiva a limbajului. Pana la varsta de 3 ani, copilul isi dezvolta limbajul si isi insuseste spontan notiuni complexe. Aceasta perioada trebuie valorificata, deoarece „mintea absorbanta” a copilului poate acum sa asimileze cu aceeasi usurinta atat cuvintele simple, cat si pe cele considerate complicate.

 

Carti cu sugestii de activitati Montessori
“60 de activitati Montessori pentru bebelusul meu” cuprinde idei si activitati pentru:

- pregatirea universului nou-nascutului,
- crearea si pregatirea materialului senzorial adaptat fiecarui stadiu al dezvoltarii sale,
- asistarea copilului in dezvoltarea abilitatilor,
- incurajarea independentei sale, ajutandu-l „sa faca singur”,
- asigurarea unei ambiante calme si pozitive acasa.

“100 de activitati stimulatoare Montessori” prezinta ideile principale care stau la baza pedagogiei Montessori si sugereaza activitati pentru:

- a stimula dezvoltarea copilului si a spori cunostintele sale despre lume,
- a-l ajuta sa aiba grija de sine si de mediul in care traieste,
- a-i oferi prilejul de a se concentra si de a lucra cu mainile,
- a-i oferi materiale potrivite si un mediu adaptat capacitatilor sale.

“Metoda Montessori. Cum sa cresti un copil extraordinar” cuprinde activitati creative care stimuleaza creierul copiilor, pentru a deveni adulti independenti, increzatori in sine si incununati de succes, fericiti si impliniti.

 

 

Alte noutati din librarie:

“Autobuzul magic” este o renumita serie de carti despre stiinta creata pentru copii de autoarea americana Joanna Cole si ilustrata de artistul Bruce Degen. In fiecare carte, copiii din clasa domnisoarei Frizzle, o invatatoare pasionata de stiinta si cu foarte mult entuziasm, au parte de cate o aventura fantastica datorita unui autobuz scolar foarte neobisnuit: se poate mari sau micsora, poate calatori in spatiu, in adancul oceanului sau chiar in corpul uman si se poate transforma in moduri neasteptate.

In această prima carte din serie, autobuzul magic ii poarta pe copii intr-o calatorie de explorare a simturilor la oameni si animale. Povestea este captivanta, plina de umor si abunda in evenimente fantastice, dar numeroasele informatii stiintifice inserate in text si ilustratii sunt reale si corecte. Copiii vor afla cum functioneaza la om vazul, auzul, mirosul, pipaitul, gustul, dar si detalii foarte interesante despre simturi mai neobisnuite intalnite la unele animale, cum ar fi orientarea dupa campul magnetic al Pamantului sau detectarea caldurii.

 

Copiii vor invata din zbor cantecele indragite prezentate intr-o grafica exceptionala in cartea cu CD „Cantecele copilăriei”. Versurile sunt insotite pe fiecare pagina de ilustratii delicate ce vor captiva atentia micutilor, iar CD-ul ii va ajuta pe acestia sa prinda usor ritmul.
 

Pentru toate noutatile si promotiile din librarie, va invitam sa ne vizitati!

 

 

contact@mami-citeste.ro si 0770 894 972