Povesti despre bani si educatia financiara a copiilor

Educatia financiara a copiilor este un aspect important in dezvoltarea armonioasa si ancorata in realitate a copiilor nostri. Am mai abordat acest subiect pe blog AICI, revin asupra lui ca sa va prezint o carte noua, inedita in Romania: ”Maruntila si Bancnotila”.

 

Am primit cu entuziasm si mare curiozitate vestea aparitiei acestei carti. Am asteptat sa o vad, sa o citesc si sa o „testez” pe Ilinca, fetita mea de aproape 7 ani. Apropo, cartea se adreseaza copiilor prescolari si scolari mici, intre 3 si 9-10 ani.

 

Cartea cuprinde o poveste captivanta, scrisa de Roxana Bucur – expert financiar, planificator si consultant financiar, cu expertiza si in psihologie si stiintele educatiei, si ilustrata de Doriana Marasoiu – ilustrator si arhitect. In plus, la final gasiti o carte de colorat inspirata din poveste. 

coperte by me
Limbajul adecvat copiilor de gradinita si de scoala primara, firul actiunii povestii, precum si ilustratiile inspirate care sustin cu succes textul fac din aceasta carte inedita in Romania un instrument foarte util in introducerea in educatia copiilor a primelor notiuni financiare si un pretext pentru discutii si exercitii practice in familie.
pagina 1 by me

In timp ce citeam cu Ilinca povestea, am facut pauze ca sa discutam despre notiuni si concepte ca: monezi, bancnote si diferenta de aspect si valoare dintre ele; ideea de economisire in antiteza cu risipa si consecintele fiecarei actiuni; recompensa financiara; castig; ideea de asociere pentru a spori profitul unei activitati. Vocabularul a fost imbogatit cu siguranta :)

pagina 2 by me

Ilincai i-au atras atentia si numele persoanajelor: Maruntila, Bancnotila, Bogatas, Prosperitate, Avutie, Idei Bune, si denumirile locurilor: Regatul Sa Facem sau Regatul Neexploatat.

 

In cartea de colorat, succesiunea imaginilor respecta actiunea din poveste ceea ce ajuta la fixarea firului epic, dar si la identificarea personajelor si consolidarea notiunilor noi introduse. Ce mai, noi am mai spus povestea o data rasfoind-o!

pagina 3 by me

A doua zi dupa ce am citit impreuna cartea, Ilinca a facut un monetar minutios al economiilor ei din pusculita, a sortat si observat atent monedele si bancnotele, ceea ce mai facuse de multe ori, dar niciodata cu asa multa atentie la aspect si, in plus, a cautat elementele de siguranta de pe bancnote despre care aflase din rubrica „Stiati ca…?” de la finalul cartii.

 

In plus, Ilinca a devenit fanul lui Maruntila, unul dintre personaje! :)

 

Educatia financiara a copiilor se incepe si consolideaza in familie, de la varste foarte mici, iar instrumente precum acest set sunt mereu binevenite si utile.

 

Cartea este recent venita in librarie, iar primele 10 comenzi beneficiaza de un cadou constand in cartea de activitati “Cum sa administrez bugetul familiei”.

 

Cartea se poate comanda de AICI.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>