Mama care educa singura

Editura: Creanga Fermecata

 

 

Pret: 35.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Mama care educa singura

Email Telefon

Mama care educa singura

Autor: Ileana Vasilescu


Cartea „Mama care educa singura” are 17 capitole, urmate de un rezumat şi cate o pagina de activităţi cu sine si copilul. Volumul se adreseaza atat mamelor cu un sot extrem de ocupat, cât şi mamelor vaduve ca si celor separate din varii motive de tatăl copilului.

Este utila educatoarelor, invatatoarelor si dirigintelor pentru a putea consilia o mama singură.

 

Cartea are sugestii, idei si tactici menite să le ajute pe mame sa-si revină cat mai repede pe linia de plutire, sa construiasca o noua normalitate, sa creeze atmosfera de familie in noile conditii, sa paseasca pe drumul realizarii de sine ca femeie si mama.

Capitolul despre karma vorbeşte despre karma în cuplu si relaţii. Cel despre căsătorie vorbeste despre "casatoria” moderna, mai mult relatie, despre balaurii casatoriei, despre un nou tip de casatorie. Conditia de părinte si conditia de mama singura sunt subiectul altui capitol. Caracteristicile etapelor de viata ajuta la intelegerea trairilor specifice diferitelor episoade de viata. Alte subiecte abordate sunt relatia dintre parinti, separarea si felul cum influenteaza copiii: ei cred ca sunt vinovati de despartirea adultilor. Un capitol se ocupa de moarte sub diverse aspecte, altele de depresie si frica la copii. Nu lipseste capitolul Tatal si nici cel despre un nou partener. Sunt si cateva capitole dedicate imbunatatirii si armonizarii unei relatii cu copilul in contextul separarii: cum descoperim lectura, cum il invatam pe copil sa ia decizii bune…

 

Argumentul autoarei:

Mi-am propus cu multă vreme în urma să mă ocup de parenting. Problematica specifică mamelor singure mi-a venit în întâmpinare prin cele două reviste online pe care le păstoresc.

Doi ani la rând am avut şansa să particip la proiectul "Culori şi forme” care se ocupă de mamele victime ale violenţei domestice…Trăirile mele au fost de maximă intensitate în toate felurile: ca percepere a atmosferei lor interioare, ca empatie, ca stabilire a unei legături afective cu ele ca grup.

Am făcut mai întâi un curs on line "Mama care educa singură”. Apoi cursul a devenit carte. Cât timp am scris cartea, nu m-am gândit la mine ca la o mamă singură. Cumva mă simţeam în postura sfătuitorului empatic, care susţine pe cineva aflat "în fundul prăpastiei sufleteşti”. [...]

După divorţ, ca mai toată lumea am clacat. Apoi mi-am propus să fiu "tare” pentru copiii mei. Am fost tare, asta însemnând câteodată verticalitate, alteori băţoşenie, uscăciune, rigiditate. Şi am fost atât de "tare”, încât niciodată nu m-am gândit la mine, ca la o mamă singură, ci doar la ceea ce aveam de făcut. Dar de fapt am fost o mamă singură şi când exsoţul meu, căpitan de marină era mai mult plecat şi după ce am decis să ne vedem fiecare de drumul său.

Ieri m-am gândit la mine ca la o mamă singură, ca la o mamă, care educă singură. Singură am crescut cei trei copii cu greşeli, dar şi cu inspiraţii. Sunt mari şi fiecare pe picioarele lor. [...]

Cartea propune conturarea unui fir roşu prin hăţişul dramatic al unei situaţii de separare dintre mamă şi tată (divorț, deces, separare temporară, neimplicarea unuia dintre parteneri) care să conducă la recăpătarea, în cel mai scurt timp posibil, a echilibrului personal, a echilibrului ca părinte, ca familie, echilibru care să permită reconfigurarea existenţei în noile condiţii, asistarea emoţional-sufletească şi spirituală a copilului, găsirea de soluţii optime. [...]

Sigur ne întrebăm cum ajunge o mamă să educe singură. Una dintre cauze şi cea mai tristă, este decesul partenerului. O altă cauză este „dispariţia din peisaj” a tatălui biologic când a aflat că vine pruncul. O a treia cauză şi de departe cea mai dureroasă, este separarea, divorţul. Dar cea mai frecventă şi împovărătoare cauză este neimplicarea partenerului, fie că am divorţat, fie că este prea ocupat, fie că l-am luat la pachet cu această mentalitate: de copii se ocupă femeia!

Oricare ar fi istoricul: iată-ne mame care educă singure!

 

Format: 11 x 20 cm, brosata

Nr. pagini: 324

 
 


Produse recomandate
Comanda acest produs
Pret Vechi:31.00 Lei
26.00 Lei
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Newsletter

Dezabonare

Noutati
Tilda Soricela - Cea mai de pret comoara

 

Pret: 32.00 Lei

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de Little Pages S.R.L., CIF: 32947518, Reg.Com: J40/3358/2014