Managementul comportamentelor şi optimizarea motivaţiei pentru învăţare

Editura: Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania

 

ISBN: 978-606-8244-90-7

 

Pret: 29.00 Lei

Pret: 23.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Managementul comportamentelor şi optimizarea motivaţiei pentru învăţare

Email Telefon

Managementul comportamentelor şi optimizarea motivaţiei pentru învăţare

Autori: Catrinel Ştefan, Éva Kállay, Alina Cosma, Sebastian Vaida

 

"Managementul comportamentelor şi optimizarea motivaţiei pentru învăţare" face parte din seria "Promovarea sănătății mintale în grădinițe şi şcoli", alcătuită din ghiduri care conţin activităţi practice, fișe de lucru, materiale-suport pentru preșcolari, școlari mici și școlari mari, cu scopul de a preveni şi elimina comportamentele nesănătoase ale copiilor, conduitele provocatoare şi consecinţele acestora pe termen lung asupra performanţelor şcolare şi asupra integrării lor sociale.

 

Lucrarea se concentrează asupra acelor elevi care, manifestând probleme de comportament şi disciplină, atrag cel mai mult atenţia cadrului didactic, deoarece aceste comportamente interferează cu activitățile de învățare. Cel mai adesea, cadrele didactice intervin după apariţia acestor comportamente indezirabile prin atenţionări verbale, excludere, scăderea notei la purtare etc. Însă, de cele mai multe ori, efectul nu este cel așteptat, deoarece intervenția nu ține cont de înțelegerea factorilor care determină și mențin manifestarea acestor comportamente. De aceea, în asemenea situaţii, derularea unei analize funcţionale ajută cadrul didactic să înţeleagă scopul comportamentului problematic, dar și să identifice planuri de disciplină adecvate nevoilor de la grupă/ clasă.

 
 

Activităţile practice, fișe de lucru, materiale-suport pe care le propune ghidul urmăresc combinarea într-o manieră eficientă a activităţii didactice cu monitorizarea şi managementul continuu al comportamentelor copiilor. Ghidul prezintă practic o serie de strategii care pot fi folosite la nivelul grupei / clasei atunci când se vizează modificarea comportamentelor dezadaptative.

 
Format: 21 x 28 cm
Nr. pagini: 196
 
Produse recomandate
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Newsletter

Dezabonare

Noutati
Tilda Soricela - Cea mai de pret comoara

 

Pret: 32.00 Lei

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de Little Pages S.R.L., CIF: 32947518, Reg.Com: J40/3358/2014