Sa cunoastem numerele

Editura: Creanga Fermecata

 

 

Pret: 40.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Sa cunoastem numerele

Email Telefon

Sa cunoastem numerele

Autor: Ileana Vasilescu
 

Pentru a deveni o individualitate conştientă de sine mai târziu, încă din clasele primare copilul are nevoie să fie condus progresiv spre trăirea şi înţelegerea individualităţii şi esenţei fiinţelor, lucrurilor, fenomenelor, proceselor.

Numerele nu sunt doar o noţiune cantitativă, ci înainte de toate sunt individualităţi calitativ diferite, entităţi cu profunde sensuri matematice, existenţiale, astrologice, astronomice, esoterice. O imagine a acestei palete largi de sensuri ne-o dă numerologia.
Tot ceea ce ne înconjoară şi ce învăţăm are un triplu efect: fizic, sufletesc (moral), spiritual. Efectul moral al unui număr interesează mai ales pe maestru, părinte şi dascăl.

Punând în faţa copilului numai cifrele şi un calcul de efectuat îl împiedicăm să dezvolte o relaţie lăuntrică cu numărul. Copilul va învăţa doar să adune detalii, iar ca adult, mai târziu în viaţă nu va şti să facă altceva, adică doar va aduna detalii, incapabil să asculte ce îi spune întregul. Cunoscând numerele doar ca pe nişte simple cantităţi de obiecte, asemănătoare ori diferite, copilul nu află decât că şapte este mai mare ca şase cu unu, iar patru este mai mic decât cinci cu unu. Dacă ştiu că numerele diferă prin unu, nu ştiu mare lucru despre fiecare în parte şi toate numerele par la fel.

Maniera folosirii numerelor nu este indiferentă. Întrucât copilul nu înţelege în primii ani de şcoală semnificaţia noţiunilor globale, a totalităţilor, şi învaţă de fapt prin imitaţie, metoda, care face ca numerele izolate să apară prin adunarea unor serii de unităţi, are efect pe termen lung, generând o percepere unilaterală a proceselor, fenomenelor, relaţiilor. Urmarea gravă este că el nu se vede pe sine ca membru al unui tot şi nu se înţelege pe sine ca membru al unei comunităţi, fie aceasta familia, şcoala, societatea sau Cosmosul. Acest simţ subtil, profund şi durabil al comunităţii nu poate fi cultivat decât dacă numerele îi sunt prezentate ca nişte entităţi cu calităţi şi sensuri individuale, cu viaţă proprie.
Un astfel de simţ al comunităţii dă naştere responsabilităţii individuale libere.

Educaţia sănătoasă presupune observarea unor principii educative şi a unor reguli metodico-pedagogice.

Povestea aduce cu ea cea mai sigura si minunata lume copiilor nostri. Copiii completeaza din interior cu imagini fiecare poveste auzita sau citita. Acest lucru le stimuleaza creativitatea si imaginatia, le educa vointa, le ofera libertate.

Cartea contine pentru fiecare numar pana la 12, cate o poveste, o ilustratie generoasa, o pagina de lucru, o pagina adresata numai parintelui/ educatorului/profesorului unde este explicata simbolistica fiecarui numar.

In prima parte a cartii aveti explicata metoda pas cu pas. Iti explicam regulile metodico-pedagogice, te familiarizam cu notiunea de calitate a numarului, te invatam exercitii de interiorizare. Vei invata tu mai intai, ca parinte, educator, profesor cum se face si ce simti facand asa. Apoi lucrul efectiv cu micutul de 6, 7 ani va deveni un joc, timp de calitate, loc de intalnire si reintalnire.

 

Format: 24 X 30 cm, cusuta si brosata, integral color

Nr. pagini: 64


Varsta: 6-9 ani
 
Produse recomandate
Comanda acest produs
Pret Vechi:79.00 Lei
69.00 Lei
Comanda acest produs
Pret Vechi:69.00 Lei
65.00 Lei
Comanda acest produs
Pret Vechi:20.00 Lei
17.00 Lei
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Noutati
Invata altfel cu pedagogia pozitiva

 

Pret: 32.00 Lei

Newsletter

Dezabonare

Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Website detinut de Little Pages S.R.L., CIF: 32947518, Reg.Com: J40/3358/2014